0294 - 72 84 10

Uw ongediertebestrijder in Amersfoort

Zilvervisjes in Amersfoort

U heeft vast wel eens zilvervisjes zien wegschieten toen u ergens het licht aandeed of een keukenkastje opentrok. Ze zijn vooral ’s nachts actief en verstoppen zich graag overdag.

Zilvervisjes leven doorgaans niet alleen. Als u er eentje ziet zijn er vaak nog veel meer. Hoewel het diertje niet direct veel schade aanricht kan het net als ander ongedierte wel schimmels en bacteriën verspreiden.

Afhankelijk van de leefomstandigheden kunnen zilvervisjes wel twee tot acht jaar oud worden. Ze gedijen het beste in warme, vochtige donkere ruimtes. Als de leefomstandigheden goed zijn kunt u met een ware plaag te maken krijgen.

Voor professionele hulp bij de bestrijding van zilvervisjes kunt u een beroep doen op de ervaring van MDB ongediertebestrijding. Bel ons op 0294 - 72 84 10 of maak gebruik van het contactformulier voor een snelle en effectieve bestrijding van zilvervisjes.

Wat zijn zilvervisjes?

Zilvervisjes zijn kleine langwerpige insecten met een donkergrijze kleur. Ze danken hun naam voornamelijk aan de zilverachtige kleur en het feit dat ze zich op een visachtige manier bewegen.

Het beestje voedt zich met samengestelde koolhydraten en wordt ongeveer een tot twee centimeter groot. Ze leven het liefst op donkere, vochtige plekken. Vandaar dat we zilvervisjes vaak aantreffen in keukenkastjes en badkamers.

Zilvervisjes zijn nauw verwant met het papiervisje. Het papiervisje is doorgaans iets groter en iets lichter van kleur. Hoewel ze beiden van vochtige plekken houden wordt het papiervisje vaker in boeken en fotoalbums aangetroffen. Dat komt omdat het papiervisje zich vooral te goed doet aan papier.

Zilvervisjes aangetroffen op de vloer                Papiervisjes lijken veel op een zilvervisjes

Waarom zijn zilvervisjes schadelijk?

Zilvervisjes en papiervisjes voeden zich met koolhydraatrijk voedsel en papier. Zeker wanneer het er veel zijn kunnen ze serieuze vreetschade aanrichten. In de prakrijk veroorzaakt het papiervisjes de meeste schade. Denk bijvoorbeeld aan aangevreten schilderijen, boeken of fotoalbums.

Verder zijn zilvervisjes net als andere insecten en ander ongedierte berucht om het verspreiden van bacteriën. Ze leven op plekken waar niet altijd even goed wordt schoongemaakt. Als ze op zoek gaan naar voedsel verspreiden ze bacteriën en schimmels.

Zilvervisjes houden van een hele hoge luchtvochtigheid (tussen de 75 en 95%). Als u veel last heeft van zilvervisjes is de luchtvochtigheid in uw woning waarschijnlijk te hoog. Dat zorgt niet alleen voor een toename in zilvervisjes. Het heeft ook een nadelig effect op de luchtkwaliteit in huis.

Hoe houd je zilvervisjes buiten de deur?

Zilvervisjes houden van vocht en warmte. U kunt uw huis onaantrekkelijk maken voor zilvervisjes door de woning goed te ventileren en de temperatuur niet boven de 22 graden uit te laten komen.

De zilvervisjes komen meestal via naden en kieren uw woning binnen. Door alle naden en kieren goed af te dichten maakt u het ze vrijwel onmogelijk om binnen te komen.

De visjes verstoppen zich graag achter loszittend behang of onder de plakplinten van uw parketvloer. Door deze plekjes ontoegankelijk te maken maakt u hun leven een stuk lastiger.

Verder kunt u nog een aantal maatregelen nemen om zilvervisjes te weren:

 1. Leg uw wasgoed vooral niet nat in de kast.
 2. Laat oud papier niet te lang liggen.
 3. Bewaar uw boeken op zolder in een plastic krat en niet in een kartonnen doos.
 4. Plaats de brievenbus buiten (dan kunt u de post uitschudden voordat u het in huis haalt).

Professionele bestrijding zilvervisjes

Hoewel u zelf van alles kunt doen om de zilvervisjes buiten de deur te houden, is het lastig om er vanaf te komen wanneer u ze eenmaal heeft. Zeker wanneer het aantal zilvervisjes is uitgeroeid tot een ware plaag.

MDB ongediertebestrijding heeft veel kennis op het gebied van zilvervisjesbestrijding. We beschikken over alle middelen om een zilvervisjesplaag snel en effectief te elimineren. Dus heeft u hulp nodig bij de bestrijding? Neem dan contact met ons op. Bel 0294 - 72 84 10 of vraag een vrijblijvende offerte aan via het contactformulier.

 
 

Ons werkgebied

Amersfoort, Soest, Baarn, Utrecht, Nijkerk, Leusden, Soesterberg, Zeist, Barneveld, Voorthuizen en Bilthoven.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Diensten

 • Bestrijding kruipend ongedierte
 • Bestrijding bedwants
 • Bestrijding kakkerlakken
 • Bestrijding vlooien
 • Bestrijding vliegend ongedierte
 • Bestrijding wespen
 • Bestrijding knaagdieren
 • Bestrijding ratten
 • Werkgebied

  Amersfoort, Soest, Baarn, Utrecht, Nijkerk, Leusden, Soesterberg, Zeist en Bilthoven.

  Hoofdvestiging